З липня в Україні зросте мінімальна пенсія: кому платитимуть більше



З 1 липня в Україні зросте мінімальна пенсія.

Про це повідомляє Пенсійний фонд України, пише Сайт міста Чернівці 0372.ua.

З 1 липня поточного року мінімальна пенсія зросте з 1934 грн до 2027 грн, тобто на 93 грн. Водночас максимальний розмір пенсійної виплати становитиме 20270 грн – до 19340 грн додадуть 930 грн.

Щомісячну надбавку у розмірі 500 грн можуть отримати пенсіонери, які досягли 80 років. Але не всі пенсіонери, які досягли цього віку можуть отримати цю доплату.

Хто зможе отримати надбавку

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України 849 "Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році та в подальшому" з 1 березня 2021 року громадянам, яким виповнилося 80 років і більше, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, встановлених законодавством, не досягає розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії за 2020 рік (10340,35 грн), надано щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 500 гривень у межах зазначеного розміру.

Щомісячна компенсаційна виплата пенсіонерам, які отримують пенсію та досягли 80-річного віку після 1 березня 2021 р., встановлюється і виплачується з дати досягнення ними зазначеного віку.

У разі коли після встановлення щомісячної компенсаційної виплати розмір пенсійних виплат з урахуванням підвищень (крім пенсій за особливі заслуги перед Україною), у пенсіонерів, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, з урахуванням страхового стажу (20 років жінки і 25 років чоловіки) не досягає 2 600 гривень, таким людям надається доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсії.

Читайте також: Із 1 липня росіяни не зможуть потрапити в Україну без отримання візи

Перетин кордону дітьми - роз'яснення Держприкордонслужби



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW