В Києві затримали білоруську правозахисницю Анісію Казлюк: їй загрожує депортація



Столичні правоохоронці затримали опозиційну активістку, громадянку Білорусі та правозацисницю Анісію Казлюк.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Я сиджу у Києві, у відділенні поліції. Мене затримали за нелегальне перебування в Україні. Зараз у мене забрали паспорт, щоб я не загубилася, – написала вона.

Анісія Казлюк пояснила, що 23 лютого одержала печатку про продовження терміну легального перебування в Україні. Після початку повномасштабної війни Державна міграційна служба документи не приймала. Правозацисниця мала право на легальне перебування в Україні до 1 квітня. Припускає, що буде депортована, адже не змогла під час воєнного стану продовжити термін перебування в нашій країні.

Кожен із вас бачив, що білорусів зараз намагаються видворяти з України, подивимося чим закінчиться мій кейс, - прокоментувала своє затримання білоруска і додала, що правоохоронці мають передати її до Державної міграційної служби.

Радник Світлани Тихановської Франак Фечерко повідомив, що вони вже вирішують цю справу з українською владою.

"Наглядаємо за справою Аніції Казлюк і вирішуємо питання з владою України, щоб все скінчилося сприятливо", - написав він.  

Згодом керівник Офісу Світлани Тихановської у Києві Валерій Ковалевський уточнив, що найближчим часом Анастасію Козлюк мають звільнити, висилки з України не буде, а ситуація має вирішитись позитивно.

Анісія Казлюк – білоруська правозахисниця. У 2018 році вона потрапила до списку 30 за 30 у номінації "Права і політика" на версії журналу "Forbes". Вона допомагає білорусам та українцям. Наразі її обвинувачують у нелегальному знаходженні в Україні та загрожують депортацією.

Вас також може зацікавити: Мав арсенал зброї та носив військову форму: у Києві росіянин прикидався громадянином України, – ФОТО, ВІДЕО

Більше головних та актуальних новин про життя столиці, області та України, читайте в нашому Telegram-каналі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW