Аналітики спрогнозували, коли окупанти припинять наступальні операції



Протягом останніх кількох днів російські війська досягли значних успіхів у районі Сєвєродонецьк-Лисичанськ. Наша армія продовжує зазнавати помітних втрат, але вона здебільшого досягла своєї мети у битві, уповільнивши наступ російських сил, які найближчими тижнями можуть припинити наступи. Це дозволить українським захисникам розпочати контрнаступ.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики припускають, що російські наступальні операції зупиняться найближчими тижнями, незалежно від того, чи захоплять російські сили район Сєверодонецька-Лисичанська. І це дозволить українським силам розпочати контрнаступ.

російські війська, ймовірно, наблизилися до південних околиць Лисичанська і посилють своє угруповання навколо Сєвєродонецька, щоб завершити захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська. Ці досягнення навряд чи забезпечать російським силам вирішальну перевагу у подальших операціях в Україні.

Загарбники продовжують спроби оточити українське угруповання у Гірському та Золотому та, ймовірно, намагаються взяти під контроль ці населені пункти.

Окупанти, ймовірно, перекрили наземні українські лінії зв'язку вздовж траси Т1302 та використовують нещодавні досягнення вздовж шосе для посилення штурму Лисичанська.

Також аналітики розповіли, що на цей момент білорусі проводять мобілізаційні навчання вздовж нашого кордону, але навряд чи вступлять у війну в Україні через їхні слабкі можливості та негативні внутрішні наслідки військової участі з боку росії.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW