"Якщо більшість забудовників України включиться, то це буде серйозна підтримка родин Захисників", - представники Азовського руху закликали підприємців наслідувати приклад вінничанина, - ФОТО, ВІДЕО



Родина загиблого азовця Руслана Лемпіцького ("Кутузов") невдовзі зможе оселитися у вінницькій новобудові. Ключі від нової квартири днями вручили дружині загиблого Героя - Людмилі.

Про це повідомляє кореспондент сайту 0564.ua.

Родина Лемпіцьких мешкає у Вінниці, у рідні чоловіка. 

24 лютого голова родини Руслан Лемпіцький у складі Полку "Азов" знаходився у Маріуполі. Водночас його дружина Людмила у той час лікувалась у військовому шпиталі, у Києві. За дітьми ж у Вінниці наглядали родичі.

"Зі шпиталю нас швидко усіх виписали і відправили по домівках. На той час я була діючим військовослужбовцем, тож прибула спочатку додому, обійняла дітей. Мала ніч, щоб з ними переночувати, і на ранок я вже була у своїй військовій частині", - згадує Людмила день початку повномасштабного вторгнення.

Про смерть коханого чоловіка вона дізналась 21 березня, коли її сповістили по телефону, що Руслан загинув під час виконання бойового завдання.

За словами Людмили, її чоловік був серед тих, хто займався евакуацією поранених і загиблих побратимів. Його евакуаційний автомобіль потрапив під авіаудар.

"Батько для нас завжди був нашою підтримкою, нашим захистом і нашою силою, яка захищала нас з усіх сторін", - пояснює жінка, якій тепер належить самотужки виховувати 13-річну доньку Анастасію і 7-річного Вовчика.

Під час розмови з нашим кореспондентом діти туляться до матері, в їхніх очах невимовний сум, який зараз неможливо розвіяти жодними гарними повідомленнями чи новинами.

Одне з таких повідомлень надійшло від побратимів Руслана, що сповістили жінку про те, що їй допоможуть з житлом. І вже 20 червня вінницький забудовник Володимир Хоменко подарував родині загиблого бійця Полку "Азов" ключі від нової квартири.

Благодійник запросив Людмилу на об'єкт, поспілкувався, показав їхню квартиру пояснив, що будинок зараз на етапі введення в експлуатацію, окреслив порядок подальших дій для отримання права власності та пообіцяв всебічну підтримку родині у облаштуванні оселі.

"Звісно, для нас дуже доречний такий подарунок, - коментує ситуацію Людмила, - Ми, як і інші люди, завжди мріяли про власне житло".

Підтримати дружину побратима на подію прибули побратими Руслана - представники Азовського руху. 

"Насправді такі ініціативи мають дуже велике значення сьогодні, коли є велика потреба у підтримці родин Героїв. На жаль, сьогодні велика кількість родин втрачають своїх чоловіків, батьків. І хочеться, щоби подібні ініціативи мали певний розголос, і це підштовхувало інші бізнес-середовища для підтримки таких родин, зазначив представник Азовського руху і продовжив:

- Зі зрозумілих причин держава сьогодні не може у повній мірі подбати про родини військових, тож такі подарунки, які сьогодні робить пан Володимир, заслуговують на велику повагу і шану. Це є прикладом для інших бізнес-структур, які займаються будівництвом, а будівництво у нас до військового стану було одним з основних видів бізнесу. Тож є багато забудовників, які теж можуть взяти благодійний проєкт Володимира Хоменка за приклад для наслідування. Якщо більшість цих забудовників включиться, то це буде серйозна підтримка для родин Захисників по всій Україні".

У розмові з нашим кореспондентом військові добрими словами згадали і "Кутузова" і "Кельта", дружині якого напередодні пан Володимира також подарував квартиру у вінницькій новобудові.

"Це були достойні Воїни, які є Героями України, Героями для нашого руху. Ми будемо завжди їх памятати і шанувати", - наголосили наші співрозмовники. Додали: "На жаль, наш рух несе втрати, адже сьогодні боронить Україну на різних ділянках фронту, у складі різних підрозділів".

Вінницький забудовник Володимир Хоменко у житловій новобудові виділив 7 квартир у подарунок родинам Захисників України. Він також подарував квартиру родині відомого донецького фотокора, котрий двічі втратив домівку - спочатку у Донецьку, а згодом - у Маріуполі. Серед українців, які отримають у подарунок нову квартиру у Вінниці, є і родина з Криворіжжя.

Здійснено за підтримки Асоціації "Незалежні регіональні видавці України" в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW