Прикордонника з Сумщини Дмитра Третяка нагородили орденом Богдана Хмельницького



«Прикордонна служба в мирний і воєнний час – це кардинально різні речі!». У цьому переконаний Дмитро Третяк, керівник одного з прикордонних підрозділів на Сумщині.

24 лютого він разом з побратимами першим зустрічав ворога. Тоді хлопці дали бій ворогу. Окупанти безжально нищили все на своєму шляху: тільки у Великописарівському районі вони залишили після себе 300 зруйнованих будівель і споруд інфраструктури.

«Служба під час війни кардинально змінилася, тому що прикордонники не дислокуються безпосередньо на кордоні, а роблять це на контрольних постах, у засідках, секретах. Вже майже 120 днів ми зупиняємо агресивного сусіда, який, як правило, наносить свої візити з усіх сторін та з повітря без попереджень. Але й ми його б‘ємо без попереджень. Ми не чекаємо» – розповідає прикордонник.

За проявлені мужність і героїзм під час відсічі збройної агресії, Дмитра Третяка нагороджено орденом Богдана Хмельницького. Проте сам він не вважає цю нагороду особистою, а каже, що це – заслуга усього підрозділу, бо кордон вони охороняють і обороняють спільно.

П.С. Уже 1 березня передова група прикордонників спільно з підрозділами ЗСУ вийшла на лінію державного кордону України на Сумщині. Підрозділ, який очолює Дмитро Третяк, одним із перших розпочав відновлювати контроль за держкордоном на цій ділянці.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW