Як розміщене білоруське угруповання біля кордону з Україною і чи несе воно небезпеку



білоруське угруповання розтягнуте від меж з Київською областю аж до західного кордону України. Втім, воно не має навіть повноцінного першого ешелону.

Про це в інтерв’ю ТСН повідомив заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь.

"Демонстрація така, мовляв, вам треба всі Збройні сили розвернути, забрати їх з півдня і Донбасу і потягнути на північ", - розповів він.

Самусь наголосив, що наразі з білоруським угрупованням "впораються Збройні сили, які є у тому регіоні".

"Якщо росіяни перетягнуть туди ті сили, які були на півночі, що вони перед 24 лютого зібрали, і провели цю свою "операцію" провальну, то тоді буде дійсно небезпека великої операції білорусі та росії з північного напрямку", - зауважує експерт.

Він зазначив, що для реальної військової операції росіянам треба було досягнути стратегічного успіху на Донбасі.

"Якщо вони хотіли зробити перемогу у цій великій битві на Донбасі, вийти на якісь рубежі аж на Дніпро. Навіть взяття Слов'янська на цей період вже буде стратегічним. Але я впевнений, що цього не станеться", - пояснив він.

За словами Самуся, наступ армії рф "видихнувся", і тепер вона буде намагатися щось зробити у тактичному плані, якісь локальні рухи. Але вже навіть на Слов'янському напрямку немає у них шансів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW