Визволена з полону парамедикиня Тайра вперше заговорила про пережите у полоні пекло



Нещодавно українську парамедикиню та волонтерку з позовним "Тайра" справжнє ім'я Юлія Паєвська було обміняно з ворожого полону. Дівчина вперше прокоментувала пережите жахіття у полоні.

Про це Юлія розповіла у своїй соціальній мережі.

Дівчина занадто виснажена її вага зараз сягає близько 50 кг. "Поки що я не буду постити селфі вибачте. Я занадто виснажена виглядаю жахливо",-йдеться в дописі під фото.

За словами Юлії, нею опікуються найкращi лiкарi i скоро вона повернусь в стрій. Також Тайра знову висловила слова подяки за обмін, для неї це неначе диво.

"Знову і знову хочу подякувати за обмін, що був безперечно чудом Господнім, і усім причетним до цього дива",- пише дівчина.

Юлія додає, бiльше за все їй боляче за долю хлопців дівчат, що сидять в застiнках ворога.

"Коли ти там здасться що надії немає, і Україна уже не існуе як держава",- коментує волонтерка.

За словами Юлії  Паєвськаої, необхiдно добитись аби всі полонені були захищенi мiжнародною конвенцією з прав людини, бо коли людина там у полоні - вони абсолютно безправні як раби.  Жодних передач полоненим  не давали, жодноï iнформацiї про сім'ю ми не маємо, лiкарська допомога також недоступна.

"Умови утримання нагадують концтабір, і я би не дуже здивувалась опинившись одного разу в Газенвагенi. I я не жартую, на жаль",- додає Юлія.

Це тільки малий відсоток того що вiдбувається в кам'яних мішках за лінією зіткнення. Ця тема болюча і гостра. "Всі полонені мусять бути звiльненi. Необхiдно розробити систему контролю алгоритм обміну",- додає Тайра.

За словами, Юлії вона зараз у безпечному місці та під наглядом найкращих лікарів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW