Війська рф починають широкомасштабний наступ: які регіони під загрозою



Розпочалася сто вісімнадцята доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Війська рф не полишають спроб для захоплення ще більшої кількості регіонів. Зокрема зараз починають широкомасштабний наступ та накопичують сили для нової атаки. 

Про це повідомляє редакція 056.ua.

Згідно даних Генерального штабу ЗСУ українським військовим вдається успішно відбивати штурм противника.

Ситуація по всій лінії Луганського фронту наразі є вкрай важкою. Про це повідомив глава Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Констатуємо, що орки розпочинають широкомасштабний наступ в нашій області, вони накопичили достатню кількість резервів і сьогодні у вогні всі вільні населені пункти області. У Сєвєродонецьку бої тривають вже у промзоні, українські війська контролюють лише територію заводу «Азот», – уточнив він. 

Ворог наступає уздовж траси «Лисичанськ-Бахмут», ближні до неї населені пункти під постійними обстрілами. 

20 червня, цілий день потерпає від масованих російських обстрілів Лисичанськ. Кількість жертв встановити наразі неможливо. 

У той же час українські захисники наносять суттєві втрати ворогу. Лікарні та морги на окупованих територіях переповнені росіянами. 

За словами Гайдая, ЗСУ не знаходяться в оточенні, а пропагандистські новини про «ультиматуми» – маячня.

Станом на ранок 21 червня на Луганщині вчора росіяни наступали з різних напрямків – в районах Комишувахи, Золотого, Гірського. Одночасно ворог масовано обстрілював Лисичанськ. Зокрема під обстріл потрапив начальник військової адміністрації міста. 50 % поранених окупантів у подальшому не виживають. В одній з лікарень Сєвєродонецька ще працюють лікарі. На «Азоті» залишаються 568 людей, серед них 38 дітей – переважно це працівники підприємства та їх родини, вони відмовилися евакуюватися.

Окупанти накопичують сили, щоб атакувати Харків

російські війська намагаються зібрати сили для повторного наступу на Харків після того, як ЗСУ вдалось деокупувати регіон. 

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час відкриття Форуму глобальної політики Інституту міжнародних політичних досліджень.

«Зараз армія росії намагається зібрати сили, щоб знову атакувати Харків. Ми його деокупували, цей регіон. А вони хочуть знову, і ми це бачимо. А там – півтора мільйона мешканців. Постійно бомбардують Миколаїв – а там майже пів мільйона мешканців. Хочуть захопити й повністю зруйнувати Словʼянськ – там до війни було сто тисяч мешканців», – сказав президент.

Наразі Україна робить все можливе, аби зупинити окупантів, але нам потрібно більше сучасної зброї від Заходу. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW