У Раді підтримали будівництво бомбосховищ у кожному новому будинку: як голосували запорізькі нардепи



Народні депутати ухвалили законопроєкт, який вимагає від забудовників проєктувати і споруджувати бомбосховища в кожній новій будівлі. 061 дізнавався як голосували нардепи із Запоріжжя і Запорізької області.

Про це повідомляє 061 з посиланням на поіменне голосування про проект Закону №7398.

Закон передбачає термінове розгортання в Україні мережі бомбосховищ, зокрема й у новобудовах. Так, містобудівна документація повинна включати інформацію про плановані інженерно-технічні заходи цивільного захисту. Розглядає ці документи уповноважений орган містобудування та архітектури, при якому функціонує архітектурно-містобудівна рада. За результатами розгляду зазначені органи подають спеціально уповноваженому органові містобудування та архітектури свої висновки. Земельні ділянки не надаються користувачам, якщо в них відсутні необхідна містобудівна документація, що стосується цивільного захисту населення.

Законопроєкт також містить нормі щодо наявності інженерно-технічних засобів для евакуації маломобільних громадян у будівлях, де постійно проживають більше 50 людей та в спорудах, де тимчасово можуть розміщуватися більше 100 осіб.

На підтримку проекту виступили народні депутати, що представляють Запоріжжя та Запорізьку область – Сергій Штепа, Марина Нікітіна, Павло Мельник, Артем Кунаєв, Михайло Крячко.

Нардеп Геннадій Касай та Євген Шевченко були відсутні, а Юлія Яцик та позафракційний нардеп Роман Соха не голосували. Представник партії «За майбутнє» Сергій Мінько також не голосував.

Представник депутатської групи "Платформа за життя та мир" Володимир Кальцев не голосував, а нардеп з окупованого Бердянська Олександр Пономарьов був відсутній.

Всього в голосуванні приймали участь 364 нардепі і підтримку надали 271 парламентарій. Ще 93 не голосували.

Нагадаємо, раніше ми писали адреси додаткових укриттів у Запоріжжі, де можна сховатися на випадок повітряної тривоги



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW