Міського голову Чернігова Владислава Атрошенка прикордонники не випустили до Польщі



Міського голову Чернігова Владислава Атрошенка 19 червня не випустили до Польщі, де він планував перебувати у відрядженні в місті Жешув для підписання договору про партнерство. Про це повідомляє Суспільне Чернігів. Його спочатку розвернули на пункті пропуску Краковець, а потім відмовили у виїзді.

У коментарі Суспільному він сказав, що повертається до Чернігова, а причин і відмові в виїзді йому не озвучили.

"В мене нема пояснень, чому мене не пустили. Мені їх не надали, в чому є помилки в оформленні документів, чи якісь інші проблеми. Мені запропонували згідно з законом звернутися до голови Держприкордонслужби", – сказав Атрошенко.

У своєму письмовому коментарі до відмови міський голова зазначив, що офіційно запрошений міською владою польского міста Ряшів, для підписання двосторонньої угоди про партнерство, яке мало урочисто відбутися на сесії Ряшівської міської ради.

ФОТО: Страна. uaФОТО: Страна. ua

Також він додав, що звернеться до юристів і планує позиватися до суду. У коментарі виданню Страна він розповів що в складі делегації було ще 3 людини, питання по документах виникло тільки до нього. За його словами, у нього в переліку документів є всі дозволи на перетин кордону.

"Прикордонний інспектор Лілія Турко вилучила документи без пояснення причини і запропонувала поговорити з начальством", – сказав він.

Також зі слів Атрошенка, він пов’язує цю історію з конфліктом з одним із працівників Офісу Президента.

"Конфлікт старався розвинути голова Чернігівської ОВА Чаус, роблячи абсолютну дурницю, намагаючись зірвати моє відрядження до Давоса. Чаус тоді міг не телефонувати в ОП з кляузою, але чомусь це зробив. Це перешкоджання моїй професійній діяльності та дискредитація подібними діями Президента, це ознаки телефонного права та митний кордон", – сказав Атрошенко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW