В Україну повертається спека: прогноз погоди на вихідні



Україну перетинає атмосферний фронт - відповідно атмосферний тиск під час опадів, які фронт тягне із собою, буде падати.

Про це повідомляє редакція. 

Синоптокиня Наталка Діденко повідомляє, що завтра почне домінувати антициклональний характер погоди на Правобережжі, тому там тиск знову поповзе вгору.

Проте на Лівобережжі через нестабільну атмосферу він ще буде низьким, та й, взагалі, коливання атмосферного тиску будуть відчутними.

У суботу помірне тепло ще порадує термосистему наших організмів, а ось у неділю-понеділок в Україну повернеться спека.

Щоб вже у вівторок знову гухнути на Заході та Півночі градуси вниз на 4-7 градусів.

18-го червня в Україні очікується помірно тепла погода з комфортними градусами, протягом дня +20+27.

Дощі та грози найбільш ймовірні на Лівобережжі, при грозах місцями шквали.

На Правобережжі - переважно без опадів.

У Києві у суботу очікується максимально близько +25 градусів.

Дощ, місцями з грозою, що з'явиться у столиці сьогодні ввечері, перейде на завтрашню суботу.

Проте завтра після обіду в Києві опади припиняться, буде без дощу.

На Дніпропетровщині очікується гроза і протягом усього дня у Дніпрі буде триматися хмарна погода. З середини дня і до його кінця йтиме дрібний дощ.

За останні 130 років 18 червня спостерігалась максимальна температура повітря +36.2° у 1998 році, а мінімальна 6.7° у 1957 та 2004. 

Хмари вже з ранку вкриють небо, і похмура погода триматиметься у Мелітополі до кінця дня. Без опадів.

За останні 130 років 18 червня спостерігалась максимальна температура повітря +36.8° у 1954 році, а мінімальна 8.5° у 2004. 

Народний прогноз погоди: 18 червня відзначається день священномученика Дорофія, єпископа Тірського. У народі говорили: "День Дорофія - ранок вечора мудріше". Якщо в цей день сонце парить і тиша в повітрі, можна готуватись до грози. З Дорофія розпочинаються найкоротші ночі - "горобині".

У Дніпрі небо буде ясним до самого завершення дня. Без опадів.

За останні 130 років 19 червня спостерігалась максимальна температура повітря +34.1° у 1901 році, а мінімальна 6.2° у 1958.

У Мелітополі небо буде ясним до самого завершення дня. Без опадів.

За останні 130 років 19 червня спостерігалась максимальна температура повітря +34.3° у 1954 році, а мінімальна 7.0° у 1958.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять преподобного Іларіона Нового. У сільських мешканців розпочинається розпал прополки. З цього приводу є приказка: "Прийшов Іларіон - дурну траву із поля вон". Наші пращури в цей день спостерігали за комахами: якщо жуки літають вечором, можна розраховувати на хорошу погоду.

Наталка Діденко додала, що у неділю-понеділок відновиться спека, очікується до +30+32 градусів. А у вівторок відчутно похолоднішає.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW