"На АСЗ пальне змішують з невідомою рідиною, є загроза масових поломок авто": Держпродспоживслужба б’є на сполох



Держпродспоживслужба просить скасувати мораторій на проведення перевірок якості пального, оскільки виявлено випадки його змішування з невідомою речовиною.

Про це повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві Олег Рубан, пише Дзеркало тижня.

«Через 2-3 місяці на автомобілях ми не зможемо їздити, якщо будемо використовувати те пальне, яке сьогодні фактично змішують з невідомою речовиною», – підкреслив Рубан.

Він нагадав, що Кабінетом міністрів, у зв’язку з військовим станом, було накладено мораторій на певні перевірки. У зв’язку з цим на окремих АЗС уже виявлені шахрайські дії з пальним.

"Щодо якості й метрологічної повірки кількості залитого пального – зараз це справді проблеми. У Кабмін уже спрямовано інформацію щодо поновлення контролю за метрологічним наглядом, а це кількість пального, й також перевірок якості", - сказав начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві.

Щдо перевірки АЗС на дотримання цінової дисципліни, то лише у Києві за майже півтора місяця було проведено вже понад 150. Виявлено понад 100 порушень із накладеними штрафами на суму більше, ніж півтора мільйона гривень. На АЗС, де фіксується перевищення цін, Держпродспоживслужба й далі проводитиме моніторинг цінової дисципліни.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал, де багато цікавих новин, фото та відео!  https://t.me/ternopil0352



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW