Про що говорили світові лідери під час відвідування Ірпеня



Сьогодні, 16 червня, президент Франції Макрон, канцлер Німеччини Штольц та прем'єр Італії Драгі з офіційним візитом приїхали до України. Згодом до них долучився президент Румунії Клаус Йоганніс.

Також лідери країн Європи відвідали Ірпень на Київщині.

Про що говорили європейські лідери під час візиту до України:

 Президент Франції Еммануель Макрон в Ірпені висловив повагу до героїзму українців і заявив, що Україна має бути здатна далі чинити опір і отримувати перевагу.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц після відвідування Ірпеня заявив, що дії росії у війні проти України спрямовані лише на знищення. Також він на початку візиту запевнив Україну у постійній повній підтримці у боротьбі із нападом рашистів.

 Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі під час візиту до Ірпіня запевнив, що Україна отримає допомогу для відновлення зруйнованої росіянами інфраструктури. На питання про те, чи знадобиться план Маршалла, Драгі відповів: "Поговоримо про це пізніше".

Президент Румунії Клаус Йоганніс закликав притягнути до відповідальності всіх російських злочинців перед міжнародним кримінальним правосуддям, яке Румунія повністю підтримує.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW