Через окупацію Херсонщини Миколаївському зоопарку поставляють не всі корми для тварин: заклад переукладає нові угоди



Через окупацію рашистами Херсонської області Миколаївський зоопарк залишився без постачальників з даного регіону, а тварини без спеціалізованих кормів. На даний час питання вирішують. 

Як розповів заступник директора Миколаївського зоопарку Юрій Кириченко кореспонденту сайту 0512.ua, тварини у закладі не голодуют, але виникли проблеми з постачанням ряду кормів, без яких тваринам важче в харчуванні. Здебільшого, мова йде про спеціалізовані корми, такі, як риба, яйця, курятина, ті корми, які постачали із Херсонської області і у зв'язку з війною у цих підприємств немає можливості їх привезти у Миколаїв.

- Ми проводили всі тендери, всі договори уклали і повинні були отримувати продукти, а зараз немає жодних послаблень і ми повинні проводити заново ці тендери. Ось ми зараз матимемо можливість у когось одного купувати. Нам надавали допомогу, привозили і курятику, і яйця та рибу, але це мало швидше епізодичний характер. Ми ці корми видавали тваринам, але не в повному обсязі,- розповів Кириченко. 

Заступник директора зоопарку зазначає, що також виникають проблеми з поставкою сезонних кормів, адже важко в такий час знайти водіїв, які захочуть їхади у прифронтове місто. 

- Є проблеми і із сезонними кормами. Вже має хтось збирати і підвозити, наприклад, черешню, але ці постачальники не в змозі зараз це зробити. Тому частину договорів ми вже розірвали, бо війна, форсмажорні обставини та постачальники не можуть виконати своїх договірних зобов'язань. Зараз ми проводимо нові торги, шукатимемо постачальників і працюватимемо з ними. Але добре, що у нас є постачальниками, які постачають нам м'ясо. Ми зараз заготовляємо сіно. Зараз очікуємо гілки зелені для жирафів, слонів та інших тварин. Але теж водії у зв'язку із воєнними діями бояться їхати до нас. Тобто договір є і всі готові, але важко знайти водія із фурою, який погодиться їхати,- підкреслив Юрій Кириченко. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW