В Бердянську з 18 шкіл лише двоє директорів погодились на співпрацю з окупантами



В Бердянську російські окупанти продовжують залякувати та погрожувати працівникам сфери освіти. Більшість з них не погодилась на співпрацю з окупаційною владою, з тими, хто пішов на співпрацю, розірвано трудові відносини.

Про це повідомили у телеграм-каналі Бердянського виконкому, передає 061.

У Бердянську працюють 18 шкіл, з них лише двоє директорів погодились на співпрацю з російськими окупантами (школи № 6 та 8). З керівниками розірвали трудові відносини, а їх повноваження припинено. Замість них у школах призначені виконуючі обов’язків. На співпрацю з окупантами пішли не більше 50 вчителів та 150 техпрацівників з майже 1000 співробітників шкіл Бердянська. З усіма колаборантами також припинені трудові відносини.

З 16 бердянських дитсадочків на співпрацю з окупантами погодились 4 зввідувачів (дитсадки № 33, 35, 37, 25). З керівниками розірвали трудові відносини, їх повноваження припинені, а замість них українською владою призначені виконуючі обов’язків. З майже 800 працівників дитячих садочків пішли на співпрацю з окупантами близько 200 працівників з числа молодшого техперсоналу та біля 100 педагогів. З ними теж припинені трудові відносини.

Окрім цього, у відділі освіти виконкому Бердянської міської ради звільнено 5 працівників-колаборантів на чолі з самопроголошеною головою відділу освіти Галиною Шадуриною.

Відділ освіти Бердянської міської ради надалі продовжує функціонувати у Запоріжжі. З питаннями, що входять до компетенції відділу освіти, можна звернутись на электрону адресу [email protected]

Як раніше писав 061, в Мелітополі окупанти викрали майже 100% врожаю черешні з двох потужних підприємств.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW