У Кривому Розі вшанували пам'ять Героїв, які віддали життя в боротьбі за цілісність та незалежність України



У Кривому Розі сьогодні, 14 червня, біля Народної стели Героїв вшанували пам'ять Воїнів, які загинули в боротьбі за цілісність та незалежність України. 

Про це повідомляє 0564.ua.

Сьогодні минає 8-ма річниця відтоді, як терористи збили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України. В ході російсько-української війни на сході України 14 червня 2014 року, приблизно о 1:00 ночі, неподалік Луганська російськими окупантами було збито український Іл-76. 

Військово-транспортний літак Іл-76 зі складу 25-ї військово-транспортної авіаційної бригади Повітряних сил ЗСУ летів у складі конвою з трьох літаків до аеропорту «Луганськ». Літак мав сідати другим, проте під час посадки він був збитий з ПЗРК «Ігла». На борту літака перебувало 40 десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. В результаті обстрілу усі вони загинули. Серед загиблих були наші земляки – Валерій Алтунін, Павло Коснар, Антон Самохін, Євген Резніков, Станіслав Дубяга, Ілля Гайдук та Олексій Ковалик.

14 червня рішенням Криворізької міської ради від 08.06.2016 №271 оголошено Днем вшанування учасників АТО. 

Нагадаємо, що до повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну у Кривому Розі щорічно небайдужі мешканці міста вшановували пам'ять загиблих Героїв мітингом-реквіємом. 

Вічна пам'ять та слава Героям! 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW