Нашестя комарів: чому воно виникло і як з цим боротись



З початку літа Україну атакують комарі. В цьому році їх нашестя рекордно велике. Ці надокучливі комахи повсюди: на вулицях, на пляжах, у парках. А варто ввечорі зняти сітку з вікна, так вони обсідають всю стелю. Якщо так піде і далі, то владі доведеться обробляти місцевість як це роблять в готелях Єгипту.

Про це повідомляє редакція.

Такого нашестя комарів не було вже більше ніж 10 років. Екологи пояснюють це рясними опадами, які цьогоріч змістилися з травня на червень, а також циклічними змінами в популяції комах від року до року.

Медики радять запастися спеціальними засобами, якщо їдете на відпочинок, або збираєтесь на вечірню прогулянку.

На сьогоднішній день винайдено такі способи профілактики комариних укусів:

  • Аерозолі, лосьйони, мазі та креми – репеленти, які не вбивають комах, а лише відлякують.
  • Фумігатори – пристрої, які саме вбивають їх. Є електричні й піротехнічні. Електричні вмикаємо в розетку, а піротехнічні – підпалюємо, випари впливають на комах.
  • Лампи-винищувачі – ультрафіолет заманює комара, і той гине від розряду електричного струму.
  • Браслети й наліпки, які діють – 72 години.

Якщо ж вас вжалили, то бажано обробити почервоніння спеціальним гелем, або потерти розрізаним зубком часнику.

Окрім дискомфорту, комарі можуть надати і заразу, адже вони переносять безліч небезпечних захворювань. Наприклад, нещодавно експериментально доведено, що комарі можуть бути збудниками гепатиту С. Але найпоширеніша хвороба, що передається укусами паразитів - малярія. Досі щороку від неї помирають понад півмільйона людей.

Зовні малярійний комар дуже схожий на звичайного. Але є відмінності - при посадці малярійний комар задирає черевце догори, а звичайний тримається паралельно поверхні. Найбільше спостережливі можуть звернути увагу на голову - самка малярійного комара має щупальця приблизно рівні по довжині хоботку, а у звичайного вони помітно коротші. Також малярійного комара можна відрізнити по маленьких темних цятках на крильцях.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW