"Не для того, щоб ви розважились, а для того, щоб ви прокинулись": криворіжцям показали моновиставу "ВОДНОЧАС", - ФОТО,



В Культурно-громадському центрі "Шелтер+" відбувся показ моновистави Андрія Богуна "ВОДНОЧАС". 

Про це повідомляє 0564.ua.

На вихідних усі бажаючі мали змогу подивитись в КгЦ "Шелтер+" моновиставу переселенця з Херсонщини Андрія Богуна. 

- Здається, це перша вистава, яку ми робимо за ці 100 днів війни. І вона знакова, ми не могли не зробити її тому що ставить її чоловік - переселенець. І для нас це дуже важливий досвід – давати сцену людям, які втратили свою сцену в своєму місті. Це –не з паралельної реальності, це не те, що там війна, а у нас тут своя свадьба. Це наш культурно-громадський фронт. Тобто, ми свідомо робимо це – будуємо культуру, умовно кажучи, за що зараз воюють воїни. Ми намагаємось збудовувати культурну Україну і це частина нашої культурної роботи, - розповів програмний директор та співзасновник Культурно-громадського центру "Шелтер+" Роман Морозов.

За словами пана Романа, моновиставу прийшли подивитись не тільки криворіжці, а й переселенці з іншим областей нашої країни. 

- Захід був орієтований, в першу чергу, на криворіжців, але я щасливий побачити багатьох переселенців в залі. І це означає, що вони вже інтегрувались, вони вже свої, вони вже не відчувають що «це для криворіжців, а це для переселенців». І це мене радує, що в нас вже є заходи, де ми не говоримо «для переселенців, для криворіжців». Це люди інтегровані і включені вже в життя, - додав Роман Морозов.

Перед початком вистави актор і режисер постановки Андрій Богун розповів, що вистава має назву «ВоднОчас» або «ВодночАс». В цій виставі два варіанта назви і вони відрізняються тільки наголосом. Але вся фішка в тому, що одночасно вимовити обидва наголоси неможливо, як не старайся. Цим він хотів підкреслити неможливість передачі тої цілі, тої інформації, яку хотіли донести персонажі зі сцени.

- А вистава, якщо коротко, то вона про те, як можна відчути внутрішній устрій миті життя. Ця вистава не для того, щоб ви розвеселились, вона не для того, щоб ви розважились, вона для того, щоб ви прокинулись, - розповів Андрій Богун.

Вхід на виставу був безкоштовний, але вітались благодійні пожертви. Більше 3000 грн., які зібрали глядачі, були передані режисеру і актору вистави. 

Здійснено за підтримки Асоціації "Незалежні регіональні видавці України" в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW