"Дивна поведінка військових": у Білорусі військові почали відвідувати місця, де раніше зберігалась ядерна зброя



Білоруські активісти спостерігають за підозрілою та дивною активністю місцевих військових: ті почали навідуватися до села Черетянка Житковиського району Гомельської області, де ймовірно зберігалась ядерна зброя. Про це повідомляє проєкт "Білоруський гаюн".

Як інформує "ТСН", активісти помітили, що вертоліт білоруських військових Мі-8 прибув на місце дислокації ліквідованого 369 ракетного полку.

Він розташовувався у селі Черетянка від 1959 до 1996 років. Зараз територія цієї військової частини закинута та абсолютно не придатна до експлуатації.

Так, 12 червня білоруський вертоліт Мі-8 вилетів з аеродрому в Мачулищах до села Водма Мінської області, де розташований так званий "Майданчик 400. Купол" - командний центр білоруського угрупування ЗС РФ.

Далі - вертоліт полетів до Черетянки та згодом повернуся до Мачулищ.

Саме в Черетянці свого часу дислокувався 369 ракетний полк.

До 2017 року там була платформа для розвантаження ядерних ракет, котельня, казарми та склади.

"Раніше до складу полку входили два дивізіони із сумарно 8-ма одиницями пускових установок для балістичних ракет наземного базування Р-12 (SS-4).

Також на балансі полку стояли: радянський рухомий ґрунтовий ракетний комплекс РСД-10 "Піонер" та ракетний комплекс стратегічного призначення РТ-2ПМ "Тополь". Крім того, судячи з того, що на території полку знаходилася платформа для розвантаження ядерних ракет, можна сказати, що ядерні боєголовки там також були присутні", - повідомляє "Білоруський гаюн".

Як зазначається, зараз територія військової частини абсолютно непридатна для використання, її потрібно заново відновлювати.

Також білоруські активісти зауважують, що раніше до Білорусі прибували російські пасажирські літаки Ту-134 і Ту-154Б.

Також підписуйтеся на наш Telegram-канал, де багато цікавих новин, фото і відео!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW