"Миколаївщина епідемічна за холерою все життя": Шамрай розповіла, як уберегти себе від кишкових інфекцій



У Миколаївській області в соціальних мережах почали з'являтися повідомлення про можливу епідемію холери.

Редакція сайту 0512.com.ua звернулася за коментарем з цього приводу до начальниці управління охорони здоров'я Миколаївської міської ради Ірини Шамрай, яка зазначила, що область "епідемічна за холерою все життя". Шамрай підкреслила, що спека та вода являються сприятливими умовами для розвитку не лише холери, а й інших кишкових інфекцій.

Миколаїв вже провів занятя з медперсоналом стосовно даного питання та підготував стаціонар на базі одного із госпіталей міської лікарні.

- Щороку у травні - червні наші лікувальні заклади проводять заняття, які повідомляють, як вони мають діяти згідно з наказом, як обстежити пацієнтів. Цього року також проводилися такі заняття, ми оновили наказ, а також при госпіталі  міської лікарні діятиме стаціонар, він новий, обладнаний, забезпечений усім необхідним, де є супер умови для наших пацієнтів,- розповіда Ірина Шамрай. 

Начальниця управління охорони здоров'я нагадала містянам, що зараз у Миколаєві із кранів тече технічна вода та у місті вже спекотно, отже людям необхідно дотримуватися всіх правил безпеки у такому випадку.

- Мити частіше руки, обробляти сто разів на день антисептиком. Це звичайні правила, яких слід дотримуватися. На сьогоднішній день місто є прифронтовою зоною, ми воюємо, щодня надходять поранені, тому дуже складно виконувати якісь заходи, але все одно це робити треба. Якщо з'являються будь-які симптоми кишкового розладу, необхідно звернутися до свого лікаря. Але жодної паніки не має бути,- говорить Шамрай. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW