Чому шкідливо спати з мокрим волоссям



В деяких випадках, коли миємо волосся перед сном, то не висушуємо його феном, вважаючи, що зберігаємо здоровья. Але це - помилка. Адже експерти вияснили, що сон з мокрим волоссям може привести до дуже сумних наслідків, повідомляє сайт 056.

Насправді, щоб не нашкодити своєму волоссю, постарайтеся перед сном обов'язково підсушити волосся феном або природним шляхом. Обирайте рушники, які швидко вбирають воду, а наволочки змініть на шовкові - вони зменшують тертя.

Але якщо ви будете спати з мокрою головою, то можете зіштовхнутися з такими проблемами:

  • Зростання бактерій. Коли ви спите на мокрому волоссі, особливо, якщо вони у вас воно густе і довге - тепло від вашої голови і вода створюють вологу. А це ідеальне середовище для виникнення різних мікроорганізмів, які починають швидко розмножувати бактерії - на подушці, волоссі і шкірі голови.
  • Грибкові інфекції. Сон з мокрим волоссям може збільшити ризик виникнення грибкових інфекцій шкіри голови. Одним з таких грибків, які можуть рости в це вологому середовищі - Malassezia. Від цього грибка з'являється велика кількість лупи або дерматит.
  • Випадання волосся. Мокре волосся більш крихке і ламке, тому воно більш схильне до посічених кінчиків. Перекидання мокрого волосся, коли ви повертаєтеся уві сні, може викликати тертя. А це зробить ваше волосся ще більш сприйнятливими до ламкості.


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW