У Львові прощатимуться із захисником Олексієм Портманом, що загинув у бою на Донеччині



На війні загинув 43-річний львів'янин Олексій Портман.

8 червня у Львові прощатимуться з Героєм 43-річним Олексієм Портманом, який загинув у бою з російськими окупантами поблизу Святогірська Донецької області. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Розпочнеться заупокійна служба об 11:00 у Гарнізонному храмі храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11). Об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Опісля похоронна процесія рушить на Личаківське кладовище. Вона рухатиметься за маршрутом: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) - площа Катедральна - площа Ринок (міська церемонія прощання) - вул. Руська - вул. Підвальна - вул. Володимира Винниченка - площа Соборна - вул. Пекарська - вул. Шімзерів - вул. Мечникова - Личаківський цвинтар (поле почесних поховань №86-А). На будівлях вздовж маршруту колони буде вивішено синьо-жовті прапори з чорною жалобною стрічкою. Похорон Героя триватиме приблизно до 12:30.

Зазначимо, у Львові діє нова церемонія прощання з усіма загиблими захисниками. Мешканців і гостей міста закликають під час руху похоронної процесії виходити на вулицю, якою їхатиме похоронна процесія, і віддати шану полеглим за Україну Героям. На час похоронів мерія просить утриматися від проведення розважальних заходів чи святкувань.

Біографічна довідка Героя. Олексій Портман львів'янин, він навчався у спеціалізованій середній загальноосвітній школі №56 із поглибленим вивченням англійської мови, згодом закінчив Вище професійне училище №20 Львова. Після завершення навчання проходив військову службу в армії. Із початком агресії російської федерації виконував бойові завдання в зоні проведення АТО.

У мирний час Олексій Портман працював у патологоанатомічному відділенні Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова. Із перших днів повномасштабного вторгнення росії став на захист Батьківщини. Боровся з окупантами на території Миколаївської, Херсонської, а згодом Донецької областей.

Солдат, проходив військову службу на посаді стрільця-снайпера 2-го десантно-штурмового батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Загинув поблизу міста Святогірськ Донецької області. У Олексія Портмана залишилися дружина, троє дітей, бабуся та вітчим.

Олексій Портман, Фото: пресслужби Львівської міськради

Читайте також: Мешканців Львова просять виходити на вулиці під час прощання з Героями

Фото на головній: з відкритих джерел



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW