Хай стоїть: в Новомосковську не будуть демонтувати пам'ятник-літак



Міський голова Новомосковська Дніпропетровської області Сергій Рєзнік у себе в телеграм-каналі розповів про долю пам`ятника-літака, про який останнім часом ходило багато розмов.

"У Тернополі знесли пам’ятник літаку МІГ-17 – так вирішили на засіданні виконкому. Цими днями завершується демонтаж подібного пам’ятника літаку радянського періоду в Броварах на Київщині.

В перших числах травня цього року російська ракета прилетіла у Дніпрі в такий же пам’ятник радянському літаку. Саме тоді я попросив городян під моїми постами в Фейсбуці висловити свої думки - чи варто нам знести пам’ятник «Літак» у центрі Новомосковська. Бо багато хто почав висловлювати побоювання, що його наявність – зайва небезпека в умовах, коли логіку ракетних ударів орків передбачити неможливо.

Подібні рішення на кшталт демонтажу пам’ятника хоч юридично й має право приймати виконком, але я переконаний, що це повинно відбуватися на основі опитування громадської думки. Місто повинно бути таким, яким його хочуть бачити самі городяни, а не один керівник, хай навіть він буде і з високим ступенем підтримки людей. Досягти цього можна лише демократичним шляхом – через максимальне залучення жителів до підготовки та обговорення управлінських рішень.

Тому коли у нас з’являються певні результати голосувань чи опитувань – потім ми діємо за принципом демократичного централізму: меншість підпорядковується більшості. Принаймні, так повинно бути в цивілізованих соціумах.

Подібне опитування у нас нещодавно було з приводу вуличного освітлення центральних вулиць нашого міста – вмикати його чи ні з моменту сутінок і до настання комендантської години. Більшість виловилася «за» - і світло вмикається.

Отже, що стосується долі нашого Літака. Голосування з цього питання я тоді не ініціював, але за кількістю коментарів та аргументів «за» і «проти» під моїми постами можу зробити наступний висновок: переважна більшість городян схиляється до того, щоб Літак залишився на своєму місці. Тим більше, що він давно став одним із символів нашого міста.

Тож хай стоїть!

Зірки на літакові наразі зафарбувані.

Звертаюся до новомосковців з проханням: беріть участь в опитуваннях громадської думки. Голосуйте. Я буду намагатися виносити на ваш розсуд максимально широке коло питань організації життєдіяльності міста.

Нагадаю, що зараз тривають голосування стосовно перейменування кількох вулиць нашого міста.

Перефразовуючи відому цитату, хочу сказати: кожен з вас – мер свого міста. Тож давайте разом розбудовувати Новомосковськ так, щоб нам у ньому було жити комфортно, затишно і приємно!", - написав у повідомленні Сергій Рєзнік.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW