"Все, що оспівує орківські війська, зникне". В Україні змінять шкільну програму



Міністерство освіти і науки готує зміни до шкільних навчальних програм з таких предметів, як захист Вітчизни, зарубіжна література, історія України та всесвітня історія.

Про це розповів заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко у ефірі всеукраїнського телемарафону 7 червня.

За його словами, до середини червня група фахівців має подати МОН пропозиції змін щодо шкільної програми з кількох предметів.

«Відповідно до наказу МОН зараз працюють групи високопрофесійних фахівців, які створюють зміни до навчальних програм. До 15 червня ці групи мають подати результати до МОН, і ці зміни ми вноситимемо окремими нормативними документами», — резюмував Вітренко.

Насамперед, планується змінити навчальну програму з предмету Захист Вітчизни: зосередити увагу школярів на практичній стороні питання. Зокрема, окремим блоком хочуть додати вивчення мінної безпеки.

«Зміни стосуватимуться посилення практичної спрямованості цього предмета. Діти повинні знати, вміти, буде посилено національно-патріотичне виховання та буде окремий блок, який стосуватиметься протимінної діяльності. Щоб діти усвідомлювали, що не можна чіпати, що несе їм небезпеку», — пояснив заступник голови МОН.

Крім того, зміни також стосуватимуться навчальних програм із зарубіжної літератури, історії України та всесвітньої історії. Зокрема, із програми зарубіжної літератури мають намір виключити роман російського письменника Льва Толстого Війна і мир.

«Такого в Україні не вивчатимуть. Все, що оспівує орківські війська, зникне із програми зарубіжної літератури», — наголосив Вітренко.

Щодо історії України та всесвітньої історії, то МОН планує змінити вимоги щодо методології викладання цих предметів.

«Історія України та всесвітня історія — ми горді тому, що вже ґрунтуємося на національних українських архівних документах. Буде внесено зміни до методології викладання історії ( України) та світової історії, робочі групи ретельно опрацьовують усі ці зміни та будуть виписані взаємини між українською нацією та „російським світом“ на основі історичної правди», — розповів Вітренко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW