Як говорити з родичами з росії про війну в Україні



Багато хто з українців має родичів на території Росії. Проте, більшості стало складно з ними спілкуватись з початком повномасштабної агресії проти України через протилежне бачення війни.

І якщо ці родинні зв’язки тільки потоншали з 2014 року, то у 2022 році багато з них були приречені на розрив. Як же продовжувати спілкування з ріднею, якщо маєте діаметрально різні погляди? 

Якщо спілкування постійно розхитує ваш психологічний стан і співрозмовник намагається нав’язати вам свою думку, треба використовувати метод “стоп”. Якщо ваш родич вас поважає, то має припинити це робити. Проговоріть це з вашим співрозмовником на початку діалогу. 

Порекомендуйте вашим рідним проглянути альтернативні джерела новин, яким ви довіряєте. Розкажіть, що бачили на власні очі, спробуйте знайти спільну мову через повагу одне до одного, збивайте напругу. Якщо таке роз’яснення вносить лише негатив у ваші стосунки, треба припинити це робити. 

Якщо ви відчуваєте необхідність, можна поставити спілкування на “паузу”. Треба пояснити родичам, що ви зараз відчуваєте, а не раптово зникати. Розкажіть, як себе відчуваєте після розмови. Або попросіть обмежитись темами здоров’я та самопочуття. 

Тим часом в Україні запустили проєкт “Папа, поверь”. Він покликаний допомогти підготуватися до розмови із родичами з росії та вчить коректно доносити правду. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW