До 12 років позбавлення волі загрожує группі шахраїв з Дніпропетровщини, які оформляли кредити на довірливих громадян



На Дніпропетровщині завершилось досудове розслідування у справі про шахрайство групи осіб, які брехнею здобували особисту інформацію від людей і оформляли на довірливих громадян кредити у банках.

Як повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура, за процесуального керівництва Правобережної окружної прокуратури м. Дніпра направлено до суду обвинувальний акт відносно чотирьох учасників організованої групи за фактом шахрайства (ч.4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, 41-річна мешканка міста Нікополь організувала групу осіб, яка пропонувала через сайти із працевлаштування неіснуючі вакансії з метою отримання особистої  інформації.  Отримавши чужі паспортні дані, банківські та сім-карти, зловмисники від імені їх власників оформлювали кредити в фінансових установах.

Так, було встановлено причетність угруповання до 48 епізодів злочинної діяльності на загальну суму 2,4 млн грн. У грудні 2021 року всіх учасників злочинної схеми  було викрито та затримано.

Усім учасникам групи загрожує строк до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Уточнюється, що досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим відділом відділення поліції № 5 Дніпровського районного управління поліції  ГУНП в Дніпропетровській області. Оперативний супровід - співробітниками УСР в Дніпропетровській області ДСР НП України.

Читайте також: Вместо трудоустройства оформляли на людей кредиты: на Днепропетровщине разоблачили мошенников, - ФОТО.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW