Нема де зберігати: в Україні готуються до спалювання кукурудзи, що не пішла на експорт



Світу загрожує голод, а в Україні готуються до спалювання кукурудзи - добірної та просушеної, яка зберігається в елеваторах. Через війну її неможливо продати. Землероби стали заручниками у війни, вони у розпачі через те, що не можуть продати зернові.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на УкрАгроКонсалт. 

Внутрішнє споживання кукурудзи в Україні дуже мале — 5-6 млн т. Налаштувати переробку, щоб експортувати продукцію з доданою вартістю, за три місяці не вдасться. Тому аграрії розглядають такий варіант із зерном кукурудзи. Воно було зібране, висушене та засипане в елеватори ще торік. А за два місяці вже піде новий врожай яких без таких дій не буде де зберігати, адже майже всі елеватори стоять повні не проданого зерна.

"У нас лишилось 15-20 млн т кукурудзи цього врожаю, а вже за два місяці почнеться збір озимих культур, і всі склади будуть заповнені. Для кукурудзи просто не залишиться місця для зберігання. У фермерів буде два рішення. Перше — лишити її в полі до кращих часів, наприклад, до березня-квітня.

Другий варіант — рішення непопулярне, але його можна розглядати. Україна через порти з 2014 р. імпортувала вугілля, а оскільки вони зараз заблоковані, то проблема з’явиться з початком опалювального сезону. Тому одним із рішень може бути заміна вугілля на кукурудзу, звісно, де це можливо зробити", - розповів комерційний директор ТОВ "Баришівська зернова компанія" Таір Мусаєв.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW