Які виплати одержують українські біженці в Європі: перелік країн, де платять найбільше



Європейські країни вже протягом трьох місяців фінансово підтримують українських біженців, які втекли від війни. Розмір допомоги біженцям у різних країнах відрізняється. У деяких видана на руки сума ледве покриває витрати на їжу, а є країни, які компенсують українцям витрати на житло, навчання дітей та інші потреби.

Для порівняння, підрахуємо, який розмір допомоги в різних європейських країнах для українців, що отримали тимчасовий притулок.

Франція

Статут тимчасового захисту у Франції дозволяє українцям отримувати грошову допомогу, розмір якої розраховується відповідно до складу сім'ї. Так, на 1 особу виплачується 6,80 євро на день, за двох членів сім'ї – 10,20 євро на день, трьох – 13,60 євро на день, чотирьох членів сім'ї – 17,00 євро на день. Кожен дорослий отримує додатково 7,40 євро на день. Якщо взяти за місяць, це виходить 220 євро.

Австрія

Розмір допомоги в Австрії українським біженцям залежить від того, де вони проживають – орендують самі житло, чи живуть у сім'ї, чи у знайомих. Так, компенсація на оренду для сім'ї (від 2 осіб) від держави становить 300 євро на людину. На харчування влада виділяє по 215 євро на дорослого на місяць, і по 100 євро на дитину. Крім того, в Австрії можна отримати фінансову субсидію на шкільне приладдя (до 200 євро на дитину на рік) та одяг (150 євро на людину на рік), а також гроші на відпочинок (до 50 євро на людину на місяць).

Ірландія

Щоб отримати соціальну фінансову допомогу в Ірландії, українцям потрібно отримати персональний номер у Службі державного забезпечення (PPSN), а потім подати заяву на виплату щотижневої матеріальної допомоги. Максимальна виплата для людей віком від 25 років становить 260 євро. Надбавка за підопічного дорослого становить 138 євро, за дитину до 12 років – 40 євро, за дитину віком від 12 років – 48 євро. Для українців від 18 до 24 років щомісячна виплата становить 117,7 євро. Допомога на дітей в Ірландії становить 140 євро в місяць на кожну дитину.

Німеччина

У Німеччині розмір державної допомоги становить 367 євро на дорослого та близько 300 євро на дитину. Ця сума покриває витрати на харчування та одяг, а також побутові витрати, включаючи мобільний зв'язок. Мати із двома дітьми отримує близько 930 євро на місяць. Німеччина також забезпечує українських біженців соціальним житлом. Якщо умови не підходять, то можна влаштуватися на роботу та орендувати житло самостійно.

Раніше повідомлялося, що українським біженцям у Німеччині з 1 червня почнуть виплачувати допомогу з безробіття.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW