В Україні продовжили термін дії карантину: подробиці



27 травня на засіданні Кабінету міністрів було вирішено продовжити в Україні карантин, запроваджений через пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє редакція з посиланням на Telegram прем'єр-міністра Укравїни Дениса Шмигаля. 

"Схвалено проект постанови про продовження на території України карантину та режиму надзвичайної ситуації з метою запобігання поширенню СOVID-19 до 31 серпня 2022 року", – написав він.

Таке рішення свідчить про те, що на фоні війни COVID-19 нікуди не зник. Підтвердив це і головний санітарний лікар України Ігор Кузін. 

"Зараз ми на спаді епідемічного процесу. Активних випадків захворювання – близько 29 тисяч. Госпіталізованих – близько 1,5 тисяч. Кількість нових випадків захворювання знижується. З одного боку, ключову роль тут відіграє фактор сезонності. З другого — це в тому числі може бути пов’язано зі зменшенням тестування", - розповів він.

За словами головного санлікаря, в середньому за тиждень проводиться близько 3,5 тисяч швидких тестів і близько тисячі ПЛР-досліджень.

"З такими обсягами тестування як зараз за тиждень ми фіксуємо близько 4 тисяч нових випадків. На жаль, зареєстровано і летальні. Лише за минулий тиждень — 48, в тому числі одна дитина", – розповів Кузін.

Також він зазначив, що вже чимало країн переводять ковід в сезонну або ендемічну хворобу. Відповідно до рекомендацій ВООЗ, зараз Україна проводить розрахунки епідемічних порогів, намагаючись врахувати ковід як елемент звичайних ГРВІ.

"Ковід поки що залишається особливо небезпечною інфекційною хворобою, оскільки вивчений ще не повною мірою через швидкі мутації вірусу. Але підходи до моніторингу будуть змінені. Облік по кожній людині залишиться. Проте спалахи будуть рахуватись для кожної області окремо разом з іншими ГРВІ. Сподіваємось впродовж літа завершити цю роботу, щоб в новий, осінній епідемічний сезон увійти вже з іншими підходами", – додав Кузін.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW