Народжений падати: літак скандального російського генерала збили українські десантники



Українські військовослужбовці збили ворожий винищувач Су-25. Унаслідок загинув пілот - генерал-майор військово-повітряних сил росії у відставці 63-річний Канамат Боташев.

Про це повідомляє ВВС із посиланням на підтвердження інформації трьох колишніх підлеглих Боташева.

Цей випадок стався 22 травня, коли у небі над Луганською областю військовослужбовці 80-ї бригади переносним зенітним ракетним комплексом "Ігла" збили російський штурмовик Су-25. Пілот не встиг катапультуватись.

Боташев – найвисокопоставленіший військовий рф, який колись уже долітався. До виходу у відставку він був командиром авіаційного полку. Але його звільнили з армії ще у 2013 році - коли він зафігурірував у кримінальній справі. Генералу інкримінували знищення бойового літака Су-27, через безглуздий вчинок.

Це сталось коли він прибув у військову частину і попросив командира, свого товариша "покатати" на Су-27УБ. Боташев сів у крісло другого пілота і разом вони здійснили кілька маневрів у повітрі. Однак генерал захотів виконати фігуру найвищого пілотажу "дзвін", після чого військові втратили контроль над машиною та катапультувалися. Їх обох звільнили з лав армії.

Але він знову опинився в строю. Діждався свого часу, коли до військ рф почали брати весь непотріб і пішов на війну найманцем.

"Загинув Канамат. Район Попасної, 8:25… Перший захід НАР-и, другий – бомби… “Стінгер” на виході з атаки, вибух у повітрі і… Все", - написали в одному з російських телеграм-каналів про загибель Баташева

Зазначається, що про загибель в Україні відомо щонайменше 31 російського військового льотчика.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW