У Запоріжжі російські війська били по заводу, а потрапили по ТЦ: подробиці



Сьогодні, 25 травня о 05:13 російські військові запустили по Запоріжжю чотири крилаті ракети, одну з яких збило ППО. Ракети потрапили по цивільних об'єктах у Шевченківському районі та торговому центрі в Олександрівському районі.

Про це повідомляє редакція з посиланням на спікера Запорізької ОВА, полковника ЗСУ Івана Ареф'єва.

Внаслідок ударів по місту в приватному секторі пошкоджено 62 будинки. Відомо про одну загиблу жінку, яка на момент ракетної атаки була на вулиці Моторобудівників, де знаходиться банк. Троє людей поранено. На місцях працюють рятувальники, поліцейські та комунальники.

У Запоріжжі російські війська били по заводу, а потрапили по ТЦ: подробиці, фото-1

Зокрема одна з ракет впала на дах ТЦ, розташованого в центрі міста. За словами генерального директора торговельного центру Валентина Сотнікова, ракета потрапила у поверх, де знаходилися кінотеатр та кафе.

"Його майже не існує. Великі руйнування, але жертв немає. Людей не було в приміщенні. Сама будівля торгового центру ціла, коробка ціла, але всередині дуже значні руйнування, потрібно багато грошей, щоб усе відновити", – прокоментував він.

Останнім часом ТЦ не працював через плановий ремонт у супермаркеті, розташованому на першому поверсі, але більшість магазинів були заповнені товаром.

"Бутіки були закриті, були під охороною. Люди збиралися відкриватися... Руйнування дуже значні. У нас усередині було багато скла. Його зараз немає. Даху немає", - уточнив Сотников.

Також постраждали комерційні приміщення розташовані поблизу ТЦ.

"Ідіоти демілітаризували мені ресторан "Дах світу", кав'ярню Black Honey та магазин Yabloki! Ми в будь-якому разі переможемо і відсвяткуємо в оновленому "Даху світу", - повідомив ресторатор і бізнесмен Артур Гатанок.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Artur Gatunok (@artur_gatunok)

У мешканців багатоповерхівок по сусідству від "Аврори" також вилетіли шибки у вікнах та на балконах, у деяких вилетіли й віконні рами.

Тим часом міноборони росії запевняють, що ліквідували цехи "Мотор Січі", які нібито випускали комплектуючі для військової авіації.

"Високоточними ракетами великої дальності повітряного та морського базування у місті Запоріжжі знищено виробничі цехи заводу "Мотор Січ", які випускали авіаційні двигуни для бойової авіації повітряних сил України, у тому числі безпілотних літальних апаратів", - заявили рашисти.

Зазначимо, що увагу до цього підприємства могло привернути вчорашнє інтерв'ю директора з продажу компанії DM-MSB sp. z o.o. Збігнєва Дзяловського польському виданню Defence24.pl. Він говорив про те, що у Польщі будуть модернізувати гелікоптери у співпраці з "Мотор Січ".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW