"Не для продажу": як ненажерливі підприємці обкрадають українських військових



Наші воїни одягнуті краще, ніж російські. Майже всі вони забезпечені всим необхідним. Всеб було б добре, якби деякі українські підприємці не "наживалися" на війні. Вони розкрадають військову форму та бронежилети, пропонуючи їх в якості товарів в своїх інтернет-магазинах та супермаркетах. І їм не соромно, що коли військовий купляє одяг, то на бірці зазначено: "Власність Збройних Сил України. Не для продажу".

Про це повідомляє сайт 056.

Мережу сколихнули публікації, в яких українці обурені корупційним безладом навколо продажу екіпірування, виготовленого для нашої армії. Військові навіть зняли та виклали відео в TikTok, в якому показали, як замовили в інтернет-магазині форму, яку їм мали видати безкоштовно.

"Замовили форму, тому що нам не видали її, і ми вирішили замовити її в магазині. Хлопці поїхали, отримали посилку, приїхали. Форма чотка, все нам подобається. Тільки не подобається бл*дь одне. Для нас, курва, форми немає, щоб дати її нам, а продавати є. А пишеться на звороті "Власність Збройних Сил України. Не для продажу". Як таке може бути? Коли це закінчиться?", - прокоментував військовий.

Ще один з випадків оприлюднив дніпрянин в своїй Facebook-історії. Він виклав змістовне фото, на якому зображена бірка з куртки літнього польового костюма з цінником 1376 гривень в Епіцентрі. Але на її бірці чорним по білому написано "Власність Національної Гвардії України. Не для продажу".

"Не для продажу": як ненажерливі підприємці обкрадають українських військових, фото-1

Нагадаємо, раніше ми писали, що мережа супермаркетів організувала масштабну схему розкрадання понад 1000 бронежилетів на загальну суму близько 12 мільйонів гривень. Її викрили слідчі ГУР.

"Не для продажу": як ненажерливі підприємці обкрадають українських військових, фото-2

Як виявилось згодом винний в цьому був постачальник ТОВ "Група Венето", з яким після правоохоронних заходів "Епіцентр" припинив співпрацю. Також мережа супермаркетів вилучила з продажу продукцію, що має ознаки товарів військового призначення, через можливу причетність цього постачальника до схеми розкрадання гуманітарки.

"У зв'язку з поширенням інформації про можливу причетність ТОВ "Група Венето" до схеми розкрадання гуманітарної допомоги для українських військових, мережа "Епіцентр" знімає з продажу всю продукцію від цього постачальника, яка має ознаки товару військового призначення", - повідомили на Facebook-сторінці Епіцентру.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW