Держслужбовці призначатимуться без конкурсів, - Зеленський підписав зміни до Закону



Президент України Володимир Зеленський підписав зміни до Закону «Про правовий режим воєнного стану» щодо функціонування місцевого самоврядування у період війни.

Про це повідомляють на Фейсбук-сторінці Реформа державного управління.

Одне з нововведень - скасування конкурсу для призначення на посади державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, на посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, комунальних підприємств, установ, організацій.

Для призначення достатньо заяви, заповненої особової картки та документів, що підтверджують наявність громадянства України, освіти, досвіду роботи згідно з вимогами, встановленими щодо відповідних посад.

Передбачається, що кандидатам не доведеться подавати електронну декларацію про майновий стан і доходи, сертифікати володіння державною мовою. Крім того, щодо кандидатів у цей період не проводиться спеціальна перевірка, передбачена Законом України «Про запобігання корупції», та перевірка, передбачена Законом України «Про очищення влади».

 У разі призначення за спрощеною процедурою слід врахувати такі обставини:

  • Призначені без конкурсу службовці не зможуть бути переведені на інші посади держслужби або посади в органах місцевого самоврядування.
  • Після припинення чи скасування воєнного стану, але не пізніше 6-ти місяців з дня його припинення чи скасування, на такі посади оголошуються конкурси.
  • Граничний строк перебування призначеної без конкурсу особи на посаді - 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Особи, призначені у період дії воєнного стану посади в органах місцевого самоврядування, посади керівників комунальних підприємств, установ, організацій подають декларацію, сертифікат про володіння державною мовою, протягом трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Службовці, звільнені з посад служби в органах місцевого самоврядування у період дії воєнного стану, протягом одного року після припинення чи скасування воєнного стану можуть бути прийняті на рівнозначні або нижчі посади служби в органах місцевого самоврядування без проведення конкурсу.

 Читайте також:Буковина готова розмістити заклади освіти із територій активних бойових дій

В Україні розширено коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW