Протягом дня орки продовжували обстріл по всій лінії зіткнення, - начальник Військової адміністрації Кривого Рогу



Ситуація на Криворізькому напрямку залишається стабільно напруженою, але під повним контролем Збройних Сил України та Військової адміністрації.

Про це повідомив начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

 Сьогодні протягом дня орки продовжували обстріл по всій лінії зіткнення. Були обстріли в районі Нововоронцовської, Високопольської, Кочубеївської та Апостолівської громад. Ворог продовжує масово використовувати, зокрема, заборонені Женевською конвенцією касетні боєприпаси «Градів», «Торнадо» та «Смерчів».

З початку війни наші піротехніки та сапери вже ліквідували понад 1500 цих варварських боєприпасів. Вони можуть вибухнути, вже перебуваючи на землі, через добу, деякі можуть протягом тижня або місяця, якісь вибухають від зміни температури, якісь реагують на рух.

Сьогодні у селі Мала Костромка мирний житель зібрав 7 таких касет, приніс до себе додому, почав їх розбирати, і вони вибухнули. Літня людина доставлена ​​до лікарні в дуже тяжкому стані. Тому якщо ви бачите якісь підозрілі предмети, то будь ласка, не підходьте до них та не беріть їх. Телефонуйте 101 та 102 – поліція та ДСНС знають, що з ними робити. Це дуже небезпечна річ. Вже шестеро людей загинули.

Місто живе та працює, вся інфраструктура функціонує. Ведеться підготовка до проведення ЗНО. Це дуже важливо для подальшого вступу випускників до ВНЗ. На даний момент Міністерством освіти встановлено, що підсумкове тестування пройде з 18 липня по 10 серпня. І пройде у формі мультипредметного комп'ютерного тесту, який включатиме відразу три предмети. Місто готує пункти тестування, щоб у них був і високошвидкісний інтернет, і укриття на випадок можливої ​​повітряної тривоги. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW