Цьогоріч зі шкіл Дніпропетровщини випустяться майже 18 тис одинадцятикласників



В області майже 18 тис одинадцятикласників цього річ випустяться зі шкіл. У більшості громад регіону діти навчатимуться до 31 травня.

Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

«Навчальний рік на Дніпропетровщині наближається до фінішу. Школярі пишуть підсумкові контрольні роботи, випускники готуються до мультипредметного тестування. Здобувати знання цьогоріч дітям довелося в непростих умовах воєнного стану. Дистанційно, з перервами на повітряну тривогу. Втім, попри все, навчальний процес тривав»,– сказав директор департаменту освіти та науки ДніпроОВА Олексій Полторацький.

Загалом у 2022 році на Дніпропетровщині майже 18 тис випускників одинадцятих класів та ще майже 30,8 тис – дев’ятих. Вперше понад 35,7 тис учнів четвертих класів отримають документи про початкову освіту державного зразка.

У майже півсотні територіальних громад Дніпропетровщини навчальний рік триватиме до 31 травня. Ще у 30 – до 10 червня.

У Девладівській та Новолатівській громадах Криворізького району діти підуть на канікули 1 липня. Навчальний рік там подовжили рішенням шкільних педрад.

«Через коронавірус, а потім через війну у дітей були паузи у навчанні. Тож учні матимуть змогу наздогнати програму», – пояснив Олексій Полторацький.

Загалом у школах Дніпропетровщини навчаються понад 305 тис учнів. З них понад 8 тис – переселенці. Навчальні заклади вже зараховують дітей до 1 класу. Зокрема, й з інших регіонів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW