У Львові лікують дівчинку із Донеччини, яка єдина зі сім'ї вижила після обстрілу



У лікарні Львова лікують 10-річну Вероніку з Вугледара, що вижила після обстрілу бомбосховища, де вона перебувала з родиною. 

Станом на 19 травня у лікарні Львова лікують 10-річну Вероніку з Вугледара. На початку квітня росіяни вогнем із танка накрили сховище багатоповерхівки, де проживала родина дівчинки. Батько, бабуся, дядько із дружиною - загинули на місці. Вижила тільки Вероніка. Історію дівчинки повідомили у пресслужбі Львівської міськради. 

Дівчинку під завалами знайшли сусіди. Уламок снаряду потрапив у голову, на лівій руці відірвало великий палець, праву - частково паралізувало. Рідних Вероніки сусіди поховали на подвір'ї місцевої церкви, дівчинку відправили спочатку до Дніпра, а потім - до лікарні Львова. 

"У нас Вероніка вже місяць. Позаду - операція: команда офтальмологів успішно усунула дефект повіки та сітківки ока, аби зберегти його функцію. Згодом на дівчинку чекає іще одне втручання: уламок снаряду досі в неї в голові і видалити його поки неможливо. Лікарі чекають, доки загоїться рана", - розповіли у лікарні.

З маленькою пацієнткою працюють реабілітологи. Вероніка уже робить перші кроки і вчиться знову ходити, до неї розпочинає повертатися пам'ять. У Вероніки з рідних залишився лише дядько. Свою племінницю чоловік відвідує, як тільки виникає можливість приїхати з Києва до Львова.

Львівські лікарі лікують дівчинку, яка єдина зі сім'ї вижила в укритті на Донеччині
Фото: пресслужби Львівської міськрадиЛьвівські лікарі лікують дівчинку, яка єдина зі сім'ї вижила в укритті на Донеччині
Фото: пресслужби Львівської міськради

Читайте також: До Львова госпіталізували 15-річну харків’янку, що потрапила під обстріли касетними бомбами

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW