Авіація рф уразила низку об'єктів в Україні: які області потрапили під удар



Розпочалась вісімдесят третя доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Минулої доби, 16 травня, рашисти завдали ракетного удару по декільком областям України. Не припиняли свої підступні дії і вранці 17 травня. 

Про це повідомляє редакція.

У Генштабі Збройних сил України в ранковому зведенні 17 травня повідомили, що постраждали об'єки цивільної та військової інфраструктури у Східній операційній зоні. Також було завдано удару по промислових об'єктах у глибині території України.

Вночі армія рашистів обстріляла територію Яворівського району на Львівщині. Цілилися в об’єкт військової інфраструктури. Про це повідомив начальник ОВА Максим Козицький. Більше інформації обіцяють надати незабаром.

Уранці 17 травня російські окупанти завдали ракетного удару по селищу Десна на Чернігівщині.

Голова обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус в Telegram повідомив, що попередньо є загиблі та багато поранених. 

Наразі на місці прильоту працюють рятувальники і правоохоронці.

"Це ще раз є свідченням того, що війна не завершилася і не пішла з Чернігівщини. Тому звертаюся до всіх мешканців області: будьте пильними, обачними і звертайте увагу на сигнал повітряної тривоги. Трохи згодом більш детальну інформацію дам", - сказав Чаус.

Зранку на Луганщині російські окупанти влучили з артилерії у два корпуси міської лікарні та будівлю науково-виробничого об'єднання "Імпульс" у Сіверськодонецьку.

Щонайменше два авіаудари росіяни завдали по селах Попаснянської громади, заявив у вівторок голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"По області маємо десятьох загиблих і трьох поранених. Серед поранених - жителі Гірського, Золотого та Борівського. У Сіверськодонецьку зруйновані магазин будівельних матеріалів та чотири багатоповерхівки. Ще чотири будинки пошкодили в Рубіжному та два в Лисичанську", - йдеться в повідомленні.

Руйнувань зазнали три будинки у Врубівці, чотири - в Комишувасі, по два - в Новозванівці та Троїцькому. Три - в Тошківці Гірської громади.

"Артилерійським обстрілом завдано шкоди дев'ятьом будинкам у Гірському та шістьом - у Золотому. До речі, штурмуючи Гірську громаду, росіяни вимушені були відійти, як і в районі Сиротиного поблизу Сіверськодонецька. Втрати ворога - численні", - додав Гайдай.

У Луганській області залишків газу в магістральних трубах вистачить ще на два місяці. Зараз газом забезпечені лише п'ять населених пунктів. Також в області частково поновили мобільний зв'язок, але немає централізованого водопостачання. В Лисичанську подекуди є електрика.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW