По території всієї Херсонської області ворог здійснює вибухи та артилерійські обстріли



П’ятдесят п’ята доба протистояння мужнього українського народу повномасштабному вторгненню рашистських військ на півдні України характеризується збереженням напруженості та спроб ворога деморалізувати цивільне населення.

Поточна оперативна обстановка на півдні України від Оперативного командування "Південь".

Вибухи та артилерійські обстріли по території всієї Херсонської області. Ворог продовжує спроби просування до адмінкордону з Миколаївщиною, а також проводить заходи з підготовки провокативних обстрілів мирного населення з метою дискредитації Збройних Сил України та створення пропагандистського підґрунтя до незаконного референдуму.

На Миколаївщині тривають обстріли реактивними системами залпового вогню. Цієї ночі ворог застосував і фугасні снаряди, намагаючись посилити руйнування й спровокувати гуманітарну кризу. Відповідь наших підрозділів була влучною – дві системи залпового вогню знищено.

За результатами попередніх обстрілів в Миколаєві лишається близько 2000 небезпечних місць, що підлягають розмінуванню. Сили нацгвардії, ДСНС та Збройних Сил України проводять відповідні заходи.

Корабельне угруповання противника в Чорному морі продовжує дистанційоване маневрування, зберігаючи загрозу ракетних ударів та тримаючи в задумі десантну операцію. Тривають спроби проведення повітряної розвідки, але сили протиповітряної оборони влучно знищили черговий БПЛА «Орлан-10» над Одещиною.

Наголошуємо на обов’язковості дотримання заходів безпеки під час повітряної тривоги і обстрілів. Не наближайтеся, не знімайте і не викладайте у вільний доступ системи та об’єкти оборони узбережжя, населених пунктів. Довіряйте тільки перевіреним офіційним джерелам інформацію.

Зберігайте виваженість і спокій з вірою в Перемогу!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW