На Одещині війська рф продовжують здійснювати ракетні удари та висаджувати морський десант



Триває сімдесят четверта доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Ворог продовжує повномасштабну збройну агресію проти України. Попередню і цю добу війська рф продовжують завдавати ракетних ударів по Одещині.

Про це повідомляє редакція 056 з посиланням на офіційне зведення ОК «Південь». 

Протягом ночі ворог продовжував завдавати ракетних ударів і по Одещині. Дві ракети збито силами протиповітряної оборони. Ще 6 вдарили по різних об’єктах в області. В тому числі пошкоджено приватні будинки цивільного населення, об’єкти критичної інфраструктури. Є постраждалі серед місцевих мешканців.

Водночас, силами та засобами підрозділів, зокрема й з застосуванням БПЛА «Байрактар» успішно виконано 44 бойових завдання.

Вмілими діями наші підрозділи запобігли висадці й морського десанту на острів. Ворог намагався зробити це 3 швидкісними катерами. Після влучання й пошкодження одного з катерів, 2 інших, під загрозою кари Байрактарів вшилися від острова якнайдалі в море.

Імовірність ракетних атак та обстрілів півдня України залишається високою, з огляду на символізм значущих дат та лютої помсти ворога за наші перемоги.

Тим не менш, пам’ятаючи боротьбу наших прадідів із фашизмом, продовжуємо священну боротьбу з рашизмом заради миру на всій землі і в рідній Україні.

Сили оборони півдня України на сторожі безпеки регіону та спокою громодян. Будьте пильними та обережними, не піддавайтесь на провокації. Дотримуйтесь заходів безпеки, довіряйте достовірним і справжнім.

​За фактом масованого ракетного обстрілу цивільної та критичної інфраструктури Одещини – розпочато розслідування. 

За процесуального керівництва органів прокуратури Одещини розпочато досудові розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 7 травня 2022 року російські військові завдали ракетних ударів по об’єктам цивільної та критичної інфраструктур у Київському та Малиновському районах Одеси. В результаті ворожих атак інфраструктурні об’єкти зазнали суттєвих руйнувань. Вибуховою хвилею пошкоджено близько 250 квартир мирних мешканців у житловому будинку поруч з місцем події у Київському районі. Постраждалих немає.

Крiм того, вночі 8 травня збройні сили рф, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили ракетні обстріли об’єктів інфраструктури у Болградському та Одеському районах Одещини. 

Внаслідок обстрілу суттєвих пошкоджень зазнала критична інфраструктура Болградського району, частина населених пунктів залишилась без електро-, та водопостачання. Жертв та постраждалих немає.

В результаті обстрілу Одеського району трьох мирних мешканцiв госпіталізовано до лікарні з пораненнями, загиблих немає. Пошкодження зазнали приватні будинки - вибиті вікна, двері, зруйновано фасади будівель та автомобілі.  

Будь-які військові об’єкти на обстріляних територіях відсутні.

8 травня у Службі зв’язків з громадськістю повітряного командування "Південь"повідомили, що ворог продовжує наполегливо розвідувати з повітря обстановку та розташування об’єктів для майбутнього ураження ракетами, продовжує атакувати наш регіон.

Так, опівдні 8 травня, підрозділом зенітних ракетних військ повітряного командування "Південь" знищені ударний безпілотник-розвідник “Форпост” та крилата ракета, пуск якої здійснив багатоцільовий російський винищувач СУ-35 з напрямку Чорного моря.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW