Російські війська обстріляли цивільний мікроавтобус на Чернігівщині, — Human Rights Watch



Правозахисники Human Rights Watch змогли підтвердити щонайменше три випадки, коли російські військові обстрілювали цивільні автомобілі в Київській та Чернігівській областях. У результаті щонайменше шість людей загинули, ще три зазнали поранень.

Про це повідомляє «Суспільне Чернігів» з посиланням на Human Rights Watch.

Двоє підтверджених правозахисниками випадків сталися в Гостомелі, що на Київщині. 28 лютого війська РФ обстріляли дві автівки, в яких евакуйовувалися дев’ятеро людей. А 3 березня вони стріляли по авто з чотирма чоловіками, які хотіли ввезти гуманітарну допомогу.

Ще один випадок стався в селі Нова Басань Чернігівської області. Як стверджує Human Rights Watch, російські війська стріляли по цивільному мікроавтобусу з двома чоловіками. Один зазнав поранень і втік, іншого ж солдати з авто витягли і стратили.

Щоб підтвердити випадки обстрілів цивільних авто, правозахисники опитали дев’ятьох свідків (зокрема двох поранених унаслідок атак) і побували на місцях усіх трьох обстрілів. Присутність військ України в той час не підтверджується.

«Російські солдати на блокпостах відкривали вогонь по авто, що проїжджали повз, і не робили жодних явних спроб перевірити, чи були в авто цивільні», — стверджує Белкіс Вілль, старша дослідниця криз і конфліктів у Human Rights Watch.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW