Рашисти з "градів" гатили по цивільних об'єктах у смт Нововоронцовка на Херсонщині, постраждали люди



Прокуратура Херсонської області порушила кримінальну справу за фактом обстрілу з "Градів" смт Нововоронцовка, де пошкоджено житлові будинки і постраждали мешканці.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

За даними слідства, військовослужбовці рф продовжують підступно обстрілювати з реактивних систем залпового вогню «Град» населені пункти Херсонщини.

Внаслідок чергового ворожого обстрілу смт Нововоронцовка пошкоджено житлові будинки, школу.

Осколкові поранення отримали місцеві жителі. У край тяжкому стані до лікарні доставлено чоловіка з уламковим пораненням шиї та переломом основи черепа.

"Вказані дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти", - наголошують у прокуратурі.

Тож за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). У кримінальному провадженні вживаються всі можливі та належні заходи для встановлення обставин подій та причетних осіб.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW