Нацизм довів гітлера до самогубства: чи повторить диктатор путін долю свого кумира



30 квітня, 1945 року застрелився адольф гітлер. Зазвичай ця річниця проходить майже непоміченою, і основна увага приділяється 9 травня. Та смерть тирана - це завжди переломна подія для історії людства. Так, саме суїцид став причиною відносно швидкої капітуляції всіх його армій.

Про це повідомляє сайт 056.

На початку 1945 року Німеччина опинилась у безвихідній ситуації: радянські війська вийшли на Одер і були на відстані 82 кілометри до Берліну, британські та канадські перетнули Рейн на заході, американські — захопили Лотарінгію й успішно розвивали наступ в Італії.

22 квітня великих втрат зазнала військова група під командуванням генерала Фелікса Штайнера, яка була створена для захисту столиці. Це викликало у Гітлера нервовий зрив і того ж дня він звернувся до особистого лікаря доктора Вернера Гаазе з питанням про найнадійніший спосіб самогубства. Йому порекомендували поєднати цианід і постріл в голову. Гітлер на той час вже три місяці не покидав свій бункер під рейхсканцелярією. 

Вже 27 квітня Берлін був оточений, а 28-го Гітлеру донесли інформацію, що рейхсфюрер СС Генріх Гіммлер веде таємні переговори з Великою Британією про умови капітуляції.

Через зраду найближчого оточення і загрозу штурму фюрер почав діяти кардинально. 29 квітня одружився з Євою Браун, продиктував секретарю свою останню волю і заповіт.

Того ж дня гітлер дізнався про смерть свого соратника дуче Мусоліні, вбитого разом з його коханкою Кларою Петаччі, яких італійські партизани розстріляли, а їх тіла потім підвісили за ноги для публічної демонстрації.

30 квітня, дізнавшись, що на захист Берліну не може прийти жодна військова частина, а у його захисників закінчуються набої, Гітлер з Браун усамітнились в кабінеті фюрера, де гітлер застрілився з власного пістолета, а Браун отруїлась цианістим калієм.

Чи повторить диктатор путін долю свого кумира гітлера, цікавить зараз ледь не кожного українця. Військові експерти вважають, що у боягузливого кремлівського лідера на це просто не вистачить духу. Але можливо його оточення також не витримає тероризму, тиску світової спільноти і покінчить з війною. Тим більше в путіна і гілтера є багато спільного: це безжальність, стратегії та хвороби.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW