Через російські військові кораблі біля берегів Одещини гинуть дельфіни



Від початку повномасштабної війни росії проти України на узбережжі Чорного моря знаходять загиблих морських ссавців. Вони страждають від флоту рф. На нетипові причини смерті тварин вказує відсутність зовнішніх ушкоджень, які дельфіни могли б отримати, зіткнувшись із браконьєрами.

Про це повідомив еколог Іван Русєв.

"Оглядом загиблих тварин було встановлено, що на тілах дельфінів немає слідів сіток, або відрізаних хвостів, що є дуже показовим, коли дельфіни попадаються в браконьєрські сітки і браконьєри їх викидають. У зв’язку з військовими діями, масштаби загибелі тварин зараз маловідомі, адже обстежити всі ділянки узбережжя моря неможливо. А викинутого морем дельфіна швидко з'їдають хижаки, мартини, рештки тварини знову забирає море або засипає пісок", — прокоментував він.

Русєв пояснив, що для дельфінів загрозу становлять не лише протикорабельні міни та випущені окупантами потужні снаряди, а й менш руйнівні, на перший погляд, речі. Зокрема, негативний вплив на здоров’я тварин здійснюють військові гідролокатори, які пошкоджують органи слуху дельфінів та дезорієнтують їх.

Через російські військові кораблі біля берегів Одещини гинуть дельфіни, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW