"Маріуполь - це криза в кризі". ООН готове здійснити евакуацію з міста, - Гутерреш, - ВІДЕО



Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш сказав, що керівництво України й Росії погодились на організацію евакуації цивільного населення з Маріуполя міжнародними організаціями, зокрема ООН і Міжнародним комітетом Червоного Хреста.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента 

"Під час мого візиту до Москви президент Путін в цілому дав згоду на залучення ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста для евакуації цивільних з "Азовсталі". Сьогодні у нас із паном Зеленським була можливість обговорити це питання. Поки ми з вами говоримо, тривають інтенсивні дискусії щодо перетворення цієї пропозиції на реальність.

Ефективні гуманітарні коридори, локальне припинення бойових дій, безпечні маршрути для цивільних та постачань. Сьогодні жителі Маріуполя перебувають у відчаї і потребують саме такого кроку. Маріуполь - це криза в кризі. Тисячі громадянських потребують життєво важливої допомоги, багато людей похилого віку, хворих і людей з обмеженою мобільністю. Їм потрібен рятівний маршрут, щоб залишити це пекло", - сказав генеральний секретар ООН.

Фото пресслужби Офісу президента

Водночас Зеленський підкреслив, що попри згадану готовність Путіна сприяти організації евакуаційного маршруту для цивільного населення з Маріуполя, російські окупанти продовжували вести нищівні обстріли заводу "Азовсталь", де переховуються мирні маріупольці.

Президент додав, що бомбардування російських окупантів продовжувалися навіть тоді, коли секретар Гутерреш проводив перемовини з Путіним у Москві 26 квітня.

Зеленський висловив сподівання, що завдяки сприянню ООН вдасться вивести цивільне населення з Маріуполя живими. Він попросив Гутерреша також допомогти повернути додому українців, яких незаконно депортували на територію Росії.

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента росії дмитро пєсков спростував інформацію ООН про домовленість із рф про спільну з Міжнародним комітетом Червоного Хреста участь в евакуації мирних жителів із маріупольської "Азовсталі". 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW