Росія втратила 90 відсотків кращих десантників



Журналіст Bellingcat Христо Грозєв стверджує, що, за його інформацією, рф втратила в Україні 90% своїх найкращих десантників, інформує Ліга.нет з посиланням на інтерв'ю телеканалу "Україна 24".

"У першій частині війни рф втратила 90% своїх найкращих десантників. Це ж найякісніша і важлива частина армії, без якої завоювати найважливіші стратегічні об'єкти, завоювати столицю не можна. Потім була втрачена значна частина другого ешелону, - якісна, на їх погляд , - найманців. З них приблизно 4000 втрачено. Це ж величезний відсоток ветеранів, готових до війни!" - заявив Грозєв.

Христо вважає, що без загальної мобілізації росія зараз здатна зібрати проти України не більше 60-70 БТГ, невідомо якої якості. За два місяці війни проти України рф також використала більшість високоточних ракет, які вона мала, сказав Грозєв. За його оцінками, у ворога залишається трохи більше 30% арсеналу, який вона була перед початком війни.

рф здатна виробляти ракети, але ресурс людей, які вміють їх використовувати, обмежений.

"Можу сказати, що це приблизно 30-40 людей. Україна ж працює не тільки на знищення та збивання ракет, але й на виявлення людей, які вміють ці ракети програмувати. Тому я не здивуюсь, якщо в Росії не залишиться не лише hardware, а й software", - сказав Грозєв.

Експерт також припустив, що за таких умов за два-три тижні ситуація на фронті може змінитися на користь України.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW