Зусиллями прокурорів Закарпаття на потреби ЗСУ направлено понад 2 млн грн



Прокурори органів прокуратури Закарпаття продовжують ініціативу звернення застав на потреби Збройних Сил України. Так, від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну вдалося забезпечити надходження на спеціальний рахунок ЗСУ грошових коштів в сумі понад 2 млн грн.

У той же час ще 175 тис. грн застави направлено в дохід держави, звідки ці кошти скерують на найбільш актуальні наразі потреби. Також є випадок подання прокурором до суду угоди про визнання винуватості, на підставі якої щодо особи ухвалено вирок, а 62 тис. грн застави перераховано на користь ЗСУ.

Ще на початку місяця Закарпатська обласна прокуратура інформувала про перерахування на потреби армії трохи більше пів мільйона гривень. З тих пір робота на вказаному напрямі активно продовжується. До прикладу, у квітні прокурорами відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та ДПСУ Закарпатської обласної прокуратури забезпечено передачу майже 1 млн грн. Це – кошти застави, яку сплачено за обвинуваченого – громадянина Німеччини. За участі прокурорів суд змінив чоловіку запобіжний захід на особисте зобов’язання, а суму застави в подальшому скерували на потреби нашої армії. До того ж, щодо чоловіка вже ухвалено вирок, згідно з яким він повинен сплатити ще 136 тис. грн штрафу, а його автомобіль конфісковано в дохід держави.

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури в рамках кримінальних проваджень вилучено 230 кубометрів незаконно зрубаної деревини. Її орієнтовна вартість – близько 1,4 млн грн. Вирішується питання щодо передачі цих ресурсів на потреби українських військових.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW