25 600 грн зарплати на місяць: роботодавці терміново шукають охочих працювати, яким потрібна робота



Зараз велика кількість українців перебуває поза своїми домівками, покинувши рідні місця і перебравшись у західніші області та за кордон. Люди масово шукають собі роботу, щоб забезпечувати і себе, і своїх близьких.

Як інформує "biz.tody.ua", аналіз поточної ситуації із зарплати в Україні представили аналітики кадрового порталу grc.ua.

За даними на середину квітня, найвища вартість вакансій на сьогодні фіксується у Києві. У середньому місцеві роботодавці пропонують місячну зарплатню по 26 000 гривень. Але при цьому, якщо порівнювати з початком 2022 року, то зарплата в Києві суттєво знизилася.

На початку січня середня вартість вакансій тут становила 31 000 гривень. Та й іще на початку лютого середня пропозиція по зарплаті була на рівні 30 200 гривень. Проте вже у березні за столичними вакансіями пропонували середній заробіток не вищий за 25 000 гривень. Щоправда, у квітні знову намітилася невелика тенденція до підвищення зарплат. Тепер тут у середньому пропонують 26 000.

У регіонах – інші тенденції. З лідерів випала Донецька область, де зараз йдуть активні бойові дії. Натомість різко виросли зарплати у Львівській області. Особливо це відчувалося в березні.

Через велику кількість пропозицій в IT-галузі там середня зарплата за березневими вакансіями становила 30 300 гривень. Проте вже у квітні середня вартість львівських вакансій різко пішла на спад.

"У квітні структура пропозицій роботи за професіями дещо змінилася. На це вплинула, зокрема, релокація підприємств різних галузей. Відтак у квітні у Львівській області середня заробітна плата набагато нижча за показник попереднього місяця і становить 24 800 грн", – йдеться у дослідженні.

Загалом же, топ-5 регіонів із найвищими пропозиціями по зарплаті виглядає так:

Київ – 26 000 грн;

Дніпропетровська область - 25 600 грн;

Львівська область - 24 800 грн;

Полтавська область - 23 400 грн;

Одеська область - 23 000 грн.

А от у Київській області, яка завжди до війни посідала за виплатами місце у групі лідерів, нині заробітки катастрофічно впали. Там пропонують середню зарплату на рівні 13 тисяч гривень.

Загалом, група регіонів із найнижчими пропозиціями по зарплаті виглядає так:

Тернопільська область – 13 500;

Івано-Франківська область – 13 600;

Чернівецька область – 14 000;

Хмельницька область – 14 500 гривень.

"У цих областях і до війни були не надто високі зарплати. Однак до регіонів із найнижчою середньою заробітною платою у квітні, на жаль, приєдналася Харківська область із показником 11 500 грн", – йдеться у дослідженні кадрового порталу.

При цьому на середину квітня середня зарплата за вакансіями в Україні становила 18 700 гривень.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW