Європа закупить нафту з ОАЕ для заміни російської сировини: подробиці



До вторгнення в Україну росія була найбільшим постачальником нафти в Європу. Вона в 2020 році забезпечувала 26% імпортованої сировини. Та зараз посісти її місце має всі шанси ОАЕ. Глобальний торговий потік уже "перебудовується".

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Reuters.

За даними джерела відвантажувальний підрозділ французької TotalEnergies попередньо застрахтував танкер для відвантаження нафти з Абу-Дабі на початку травня до Європи. Це перше таке відвантаження за два роки, згідно з даними трейдерів та звітом про доставку,

У звіті йдеться, що судноплавний підрозділ TotalEnergies, зафрахтувала танкер SUezmax Moscow Spirit для відвантаження 1 млн барелів нафти Murban з порту Джебель-Данна в Об'єднаних Арабських Еміратах для Великої Британії 1-3 травня.

Така можливість для близькосхідної нафти, що прямує до ЄС, відкрилася після того, як європейські покупці відмовилися від російської нафти після вторгнення росії в Україну.

"Очікується, що найближчими місяцями до Європи буде відправлено більше партій нафти з Абу-Дабі — Murban, Das та Upper Zakum, щоб компенсувати нестачу російської нафти, на тлі того, як Європейський Союз готує нові санкції щодо імпорту російської нафти, кажуть трейдери, що можливо, призведе до перенаправлення деяких поставок, запланованих до Азії", - відзначає агентство.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW