Хто зможе отримати компенсацію за зруйноване житло, якщо власник загинув



Верховна Рада у другому читанні розглядатиме законопроєкт про відшкодування за зруйноване житло. В ньому прописаний порядок дій, якщо загинув власник цього житла.

У квітні пройшов перше читання законопроєкт №7198 про компенсацію за зруйноване під час війни житло. Він пропонує створи ти державний реєстр пошкодженого та зруйнованого війною майна і порядок компенсації за нього від держави. Також законопроєкт передбачає компенсацію не грошима, а новими квартирами чи домами для постраждалих.

Наразі документ готується до другого читання. Згідно з ним, в разі загибелі власника житла компенсацію можуть отримати його спадкоємці. Якщо ж загиблий власник склав заповіт, то право на спадкування мають особи, визначені у заповіті.

Про це повідомила співавторка законопроєкту, голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

«Якщо заповіту нема, спадкування відбувається відповідно до закону. Так, спадкоємці одержують право на успадкування почергово (кожна наступна черга спадкоємців одержує право на спадкування у разі відсутності спадкоємців попередньої черги, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини або відмови від її прийняття)», – пояснила вона.

Вам також може бути цікаво:

  • Як власникам житла, які прийняли переселенців, отримати компенсацію за комуналку
  • В Україні під час війни можна буде отримати статус безробітного без розірвання трудових відносин
  • П`ять поширених запитань про послугу для переселенців у "Дії"

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW