Очі війни: за поглядами — наші захисники



За місяць до початку широкомаштабного вторгнення рф до України Reporters опублікували фотопроєкт Сергія Коровайного «Очі передової» з портретами бійців, які тримали оборону на Донеччині під час проведення операції об'єднаних сил. З міркувань безпеки, редакція тоді не називала їхні імена та підрозділи, але показала натомість очі військових — погляди людей, які захищають наш східний рубіж. Наразі вже відомо деякі подробиці про героїв проєкту і нажаль вони сумні, передає редакція. 

Із початком повномасштабного вторгнення росії 24 лютого, чоловіки вступили у бої за нашу землю. Один із них, на жаль, загинув, один зник безвісти і, щонайменше, п’ятеро отримали різної складності поранення. З дозволу військових редакція опублікувала розширену версію фото проєкту і назвала імена та показала обличчя тих, кого уже можна назвати. На цих знімках морпіхи з 503-го окремого батальйону морської піхоти і бійці Правого Сектору, які ціною власних життів продовжують захищати нас від російської агресії.

Очі війни: за поглядами — наші захисники, фото-1

Юрій, 51 рік, боєць 503-го окремого батальйону морської піхоти. Був поранений у бою. Переніс, зокрема, операцію по заміні ліктьового суглоба, зараз знаходиться у шпиталі.

Очі війни: за поглядами — наші захисники, фото-2

Богдан Вацик, 29 років, сержант 503-го окремого батальйону морської піхоти. Родом з Волині, у війську — з 2010 року. Зниклий безвісти. Був поранений, потрапив в оточення під час бою 9 березня поблизу селища Верхньоторецьке на Донеччині. 

«Бодя не зміг вийти з оточення, — розповідає побратим морпіха. — Ми підбили три російських БМП, і потім в одній з машин знайшли його документи. Знаючи Вацика, він би не здався живим. Але ми все одно віримо, що Богдан зміг вибратися. Можливо він у полоні».  

Боєць 503-го окремого батальйону морської піхоти.

Очі війни: за поглядами — наші захисники, фото-3

Олександр, 20 років, армієць 503-го окремого батальйону морської піхоти. Отримав контузію в бою на Донеччині.

Очі війни: за поглядами — наші захисники, фото-4

Позивний «Макс», 47 років, боєць Правого Сектору. Продовжує боротьбу за Україну.

Очі війни: за поглядами — наші захисники, фото-5

Дмитро, 29 років, офіцер 503-го окремого батальйону морської піхоти. Був поранений під час бою. Зараз знаходиться у шпиталі, відновлюється і ось-ось повернеться на службу.

Очі війни: за поглядами — наші захисники, фото-6

Позивний «Мамай», 62 роки, боєць Правого Сектору. Продовжує боротьбу за Україну.

Очі війни: за поглядами — наші захисники, фото-7

В’ячеслав, 29 років, офіцер 503-го окремого батальйону морської піхоти. Отримав численні поранення, коли виносив з поля бою побратима. Попереду на нього чекає тривале відновлення й ще кілька операцій, зокрема, з заміни колінного суглобу.

Очі війни: за поглядами — наші захисники, фото-8

Позивний «Пірат», 50 років, боєць Правого Сектору. Продовжує боротьбу за Україну.

Очі війни: за поглядами — наші захисники, фото-9

Олег, офіцер 503-го окремого батальйону морської піхоти. Був поранений під час артилерійського обстрілу.

Очі війни: за поглядами — наші захисники, фото-10

Позивний «Шева», 20 років, боєць Правого Сектору. Продовжує боронити Україну.

Очі війни: за поглядами — наші захисники, фото-11

Ігнат Калафатов, 20 років, матрос 503-го окремого батальйону морської піхоти. Загинув у бою поблизу селища Верхньоторецьке Донецької області. Запам’ятався побратимам гарним бійцем, який не розлучався на спостережному пості з трубою розвідника — найперше вважав її зброєю, а не автомат. В інтерв’ю Reporters казав, що після перемоги планує зробити пропозицію дівчині і одружитися. 

Очі війни: за поглядами — наші захисники, фото-12

Боєць 503-го окремого батальйону морської піхоти.

Очі війни: за поглядами — наші захисники, фото-13

Олексій, 31 рік, боєць 503-го окремого батальйону морської піхоти.Продовжує боротьбу за Україну. 

Генерал Валерій Залужний Головнокомандувач ЗС України також відмітив цей проєкт: "Подивіться в очі воїнам. Подивіться в обличчя тим, чиї імена вже можна назвати. Богдан Вацик, 29 років, сержант 503 Окремий батальйон морської піхоти. Родом з Волині, у війську — з 2010 року. Зниклий безвісти. Був поранений, потрапив в оточення під час бою 9 березня поблизу селища Верхньоторецьке на Донеччині.

Ігнат Калафатов, 20 років, матрос 503-го окремого батальйону морської піхоти. Загинув у бою поблизу селища Верхньоторецьке Донецької області. Запам’ятався побратимам гарним воїном, який не розлучався на спостережному пості з трубою розвідника — найперше вважав її зброєю, а не автомат. Нагороджений Орденом «За мужність» 3 ступеня. В інтерв’ю Reporters казав, що після перемоги планує зробити пропозицію дівчині і одружитися.

В очах наших воїнів - відвага і гідність. Спокійна впевненість людей, які воюють за своє. Ціна свободи висока. Вічна пам’ять загиблим! Уклін і шана живим! Разом до Перемоги!"

Редакція висловлює подяку усім чоловікам та жінкам, які в лавах української армії боронять Україну. У цьому проєкті немає жіночих очей лише тому, що в момент зйомки жінок на позиціях, де працювала знімальна група, не було.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW